2517x bekeken sinds 4 september 2017
Geen teamfoto geselecteerd
Verslag 2/6/2018 Zuidvogels JO17-3

Teamblog

Verslag 2/6/2018 Zuidvogels JO17-3 - BFC JO17-3 3-2 (1-1)

Allen,

Allereerst mijn welgemeende excuses dat ik het verslag niet eerder heb kunnen maken en versturen, maar het was nogal een hectische week op het werk.

Hierbij alsnog het verslag van de laatste week van de voorjaarscompetitie.
We wisten dat het een druk einde zou worden van het voorjaarsseizoen, maar dat jullie dat op deze manier zouden doen, had niemand van te voren durven hopen.

De drukke week startte op donderdag met een geweldige wedstrijd en een dito uitslag (1-1) in IJsselstein tegen VVIJ (derde plaats in de hoofdklasse).
Wat waren we trots op dit resultaat waar we met ons team en Noah Steenman (als enige vertegenwoordiger van de JO17-1) behoorlijk meekwamen en zelfs een kans hadden om 1-2 te maken, maar de penalty werd helaas gemist.

En zo was de zaterdag aangebroken waarin we zowel onze laatste competitiewedstrijd hadden in de ochtend alsmede een toernooi bij Eemnes in de middag op 2 juni.
We waren nog steeds trots over de wedstrijd van donderdag en hoopten dat jullie dat zouden meenemen in de wedstrijd van vandaag. Zoals ook de jongens na donderdag hadden aangegeven dat het mooi zou zijn als Noah ook bij deze wedstrijd zou aansluiten, aldus geschiedde. Dit keer hadden we wel weer een keeper die het gewend is om te keepen en niet een speler (wat in de middag wel weer anders was) dus ook Matthew viel weer bij ons in om de (gelukkig herstellende Rody die ook van de partij was, maar als supporter) te vervangen.
Vreemd om een thuiswedstrijd op vreemde bodem te spelen, maar we weten daar allemaal de oorzaken van. Wel een scheidsrechter uit eigen gelederen en Jurgen Westland was naar Bussum gekomen om onze ‘thuiswedstrijd’ in goede banen te leiden met behulp van onze eigen grensrechter, Pim, die dit seizoen vele malen in actie is gekomen samen met Loek, waarvoor uiteraard onze dank.

We beginnen met de volgende wissels: Anasse, Jelle, Wouter, Mitchell en Noah.

de opstelling bij de start van de wedstrijd:

Matthew
Jurgen, Douwe, Twan, Damy.
Jan-Coen, Jim, Max.
Luca, Michael, Jasper.

BFC trapt af want we hadden gevraagd om stipt om 10 uur te beginnen, omdat we na de ochtendwedstrijd een kleine 3 kwartier zouden hebben om naar Eemnes te komen om daar het toernooi om 12.30 te starten met de eerste wedstrijd.
Meteen in de 2e minuut gaat Jim goed door maar wordt er een overtreding gemaakt en Luca neemt over, maar de aanval wordt gepareerd en BFC neemt over.
Matthew trapt de bal in de 3e minuut ver uit en via Luca belandt de bal bij de doorgelopen Jan-Coen die ‘m mooi voor kan geven maar weet net Max niet te bereiken. Er volgt een slechte doeltrap van BFC en de bal gaat uit. De ingooi wordt door Douwe meegenomen naar voren, maar hij wordt in de rush gestuit door een verdediger van BFC.
In de 5e minuut is er een corner voor BFC die wordt over gekopt door Jurgen na uitstekend verdedigend werk. Ook in de 7e minuut is er een goed verdedigende actie, ditmaal door Damy, maar de bal wordt wat minder goed meegegeven en BFC onderschept, maar de ‘los’-roepende Matthew weet het gevaar te keren. In de aanval die volgt gaat Jan-Coen weer mooi door op rechts maar wordt prima verdedigd door BFC, die in de 9e minuut de bal willen lobben over de keeper, maar dat mislukt. Jim geeft in de omschakeling een mooie steekpass op Jasper over links die door kan lopen maar de keeper van de tegenstander let op en komt goed uit.
In de 11e minuut is er een vrije trap na gevaarlijk spel van BFC op de middellijn en evenals in vorige wedstrijden geeft Jurgen een mooie bal in de 16 en maar de bal wordt corner gekopt. Luca neemt de corner maar de keeper plukt de bal uit de lucht en BFC weet weer snel om te schakelen, spelen de bal naar voren en het is buitenspel, maar ze mogen door, met uiteindelijk een corner tot gevolg. Deze wordt weer onderschept door Zuidvogels en als Luca de bal over de hele verplaatst naar links op Jasper, wordt de bal weer goed verdedigd. Zo blijkt in het eerste kwartier het spel redelijk op en neer te gaan en lijken de tegenstanders redelijk aan elkaar gewaagd, wat was te verwachten, gezien de diverse vergelijkbare uitslagen. In de 14e minuut gaat Luca op rechts door en de corner die volgt wordt genomen door Jasper, maar gaat over iedereen heen. Toch weet Jim de bal nog op te pakken en te schieten maar de bal verdwijnt naast het doel van de tegenstander. Weer een tegenaanval in de 15e minuut van BFC en weer buitenspel, maar ditmaal wordt er wel gefloten.
In de 17e minuut tikt Jim een speler aan en volgt er een vrije trap rond de 16 voor BFC maar het schot gaat naast. In de 19e minuut weer een aanval van Zuidvogels, maar Jasper glijdt weg en BFC kan meteen weer omschakelen, maar de aanvaller wordt aangetikt en er volgt weer een vrije trap en daarna een corner voor BFC, zonder verder gevaar op te leveren.
In de 20 minuut een lange trap op Michael, maar die wordt aangetikt met een vrije trap tot gevolg rond de middellijn, maar als die lange bal wordt genomen staat de keeper van BFC goed opgesteld.
In de 21e minuut wordt Luca afgefloten, voor het maken van hands, waar hij niets aan kan doen omdat zijn arm langs zijn lichaam hangt en die niet kan weghalen. Een hoge voorzet van BFC en de bal wordt naast gekopt.
In de 23e minuut een prachtige aanval beginnend bij Jurgen op Luca, door op Jan-Coen, terug op Jurgen en weer op Jan-Coen die voor geeft en Luca weet de 1-0 binnen te schieten.
In de 25e minuut een dubbele wissel aan de kant van Zuid en Max verlaat het veld en Mitchell komt er in en Jan-Coen maakt plaats voor Wouter.
Het is wat rommelig na de wissel en BFC weet een schot te lossen op het doel van Zuidvogels, maar gaat naast. In de 27e minuut wordt de bal meegegeven door Jurgen op Luca, die de doorgelopen Mitchell de bal meegeeft welke een voorzet vanaf rechts kan geven, maar is net te scherp voor de aanvallers dus niemand weet de voorset te raken.
In de 29e minuut een corner van BFC vanaf links, waarbij BFC weet te koppen, maar Matthew weet zich helemaal uit te strekken en de bal tot een ingooi te stompen.
We zijn een half uur onderweg als Wouter over links weet door te lopen, maar uitstekend wordt verdedigd door BFC. Als Jurgen de bal niet helemaal onder controle heeft in de 31e minuut, weet BFC de bal te onderscheppen en voor te geven, maar de bal verdwijnt net over de kruising. Ook de corner die volgt levert nog wel een schot op voor BFC maar gaat naast.
Bij de omschakeling in de 32e minuut wordt Luca door twee man gedekt, met uiteraard een vrije trap tot gevolg. Jurgen neemt de lange bal weer en de bal wordt teruggelegd op de inlopende Jim, maar de bal gaat uit.
In de 33e minuut weer de tegenaanval van BFC waarbij de bal wordt meegegeven op de doorgelopen spits die sterk aan de bal blijft. In eerste instantie is het schot voor Matthew maar de aanvaller weet in 2e instantie toch de 1-1 binnen te schieten.
Na de aftrap van Zuidvogels, wordt de bal onderschept en volgt er meteen weer een aanval van BFC die ternauwernood kan worden gepareerd.
In de 34e minuut volgt er een wissel omdat Jim met een bloedneus het veld moet verlaten en Jelle neemt zijn plek over. In de 35e minuut kan Michael de bal doorkoppen (de aanvallers hebben inmiddels van positie gewisseld) en Luca schiet net te hoog over. In de minuut daarna geeft Michael de bal mee op Jasper maar het schot wordt naast getikt met een corner als resultaat. Luca neemt de corner, weet Michael te vinden maar de kopbal is niet zuiver genoeg en gaat naast.
In de 38e minuut een tegenaanval van BFC, maar als er een hand in het gezicht van Wouter wordt geplant, volgt een vrije trap voor Zuid.
In de 40e minuut staat Luca op links en Michael op rechts en als er een voorzet wordt gegeven op Jasper weet de keeper de bal uit de lucht te plukken en wordt er afgefloten.
Ruststand 1-1

We blijven op het veld en Jan vraagt aan het team: ‘Zeg t maar’. Na een paar mopperende reactie is de conclusie dat de nummer 10 te weinig wordt gebruikt. We speelden te veel lange ballen, speelden te laat af en er moet meer gecoacht worden. Het eerste kwartier van de wedstrijd was prima. In de gaten houden dat als het spel op het middenveld wordt verloren dt meteen resulteert in een kans voor BFC, dus meer over de zijkanten spelen.
Twan gaat naar de kant en Noah neemt zijn plek over. Ook Jasper gaat even naar de kant en Max komt weer binnen de lijnen.

Zuidvogels trapt af voor de 2e helft en de bedoelingen zijn duidelijk als Noah meteen de 10 gebruikt, waar Mitchell de bal meegeeft op Michael die meteen in de 41e minuut de 2-1 weet binnen te schuiven.
In de 43e minuut komt er geen voordeel uit een overtreding op Zuidvogels en wordt alsnog de vrije trap toegekend. De bal wordt naar links gegeven op Luca en als de voorzet over de achterlijn wordt gekopt, verwacht iedereen een corner, maar die komt er niet.
Meteen wordt de doeltrap opgevangen en Noah weet een steekpass te geven op Luca, maar de keeper van de tegenstander is net eerder bij de bal. De lange bal gaat in de 45e minuut voor BFC naar voren, maar Damy weet de bal te onderscheppen. De bal gaat weer naar voren en het beeld van de eerste helft gaat verder als BFC weer onderschept en weer een aanval inzet, maar daarbij is Matthew weer eerder bij de bal en blijft het heen en weer gaan, want Zuid gaat weer naar voren en Luca kan voorzetten, maar is weer voor een verdediger van BFC. Weer wordt in de 47e minuut gefloten voor een vrije trap als het voordeel uitblijft. Noah neemt de bal voor Zuidvogels en e keeper weet de bal aan te tikken.
In de 48e minuut vangt Damy de aanval op die is ingezet door BFC en speelt de bal helemaal naar rechts voor weer een aanval van Zuidvogels, de bal gaat naar links en wordt opgevangen door Michael die ‘m meegeeft op de doorgelopen Wouter die een schot weet te lossen in de 50e minuut en de keeper weet ‘m net onder de lat te pakken. In de 52e minuut moet Damy een corner weggeven nafat BFC weer een aanval had ingezet, maar de de corner door BFC wordt tot twee keer toe door Matthew weg gestompt.
In de 54e minuut weer een bal die wordt teruggelegd via Damy over links, waarna een schot volgt van Wouter op het doel van BFC maar helaas staat weer de keeper in de weg.
In de 56e minuut een dubbele wissel voor Zuidvogels en komen resp. Jim in het veld voor Jelle en Anasse voor Mitchell.
In de 57e minuut geeft Noah een harde bal mee op Max welke de achterlijn zoekt en hard voor langs speelt, maar Anasse is net te laat gestart om er nog bij te kunnen. Wel kan hij de bal nog binnen houden en kan vanaf rechts voorgeven, waarbij zowel Michael als Max springen om te koppen en Max hard in de rug wordt gesprongen door de keeper en geblesseerd blijft liggen en wordt uitgespeeld.
Als de blessurebehandeling is geweest en Max weer door kan wordt de scheidsrechtersbal teruggespeeld op BFC. Het is dan de 59e minuut en de lange bal naar voren wordt opgevangen door Noah die ‘m terug speelt op Matthew die weer naar voren schiet.
Het wordt eentonig maar ook deze aanval wordt weer opgevangen door de tegenstander en er volgt in de 60e minuut een vrije trap voor BFC. Daarbij is er wat gerommel voor het doel van Zuid en krijgen we niet meteen de bal weg, maar Matthew heeft uiteindelijk de bal vast.
Als in de 61e minuut de opbouw weer wordt ingezet en Wouter met de bal aan komt lopen zit Max zijn veters nog te strikken. Wouter wacht heel even en ziet Max vertrekken, waarna hij de bal hard meegeeft en Max met een prachtige versnelling de achterlijn zoekt en prachtig hard voor langs kan geven, waarna Michael er alleen tegen aan hoeft te lopen en net eerder dan de keeper de bal weet te raken en de stand op 3-1 weet te brengen.
In de 63e minuut volgt een vrijwel identieke aanval van Zuidvogels en wederom weet Max door te gaan en de bal hard voor langs te geven, maar dit maal is de keeper verder uit zijn doel gekomen en komt hij met de inglijdende Michael in botsing. Er volgt een langere blessurebehandeling en de keeper moet het veld helaas verlaten. Dit oponthoud heeft circa 3 minuten geduurd en als Jurgen de wedstrijd in de 66e minuut wil hervatten trekt hij alsnog een gele kaart voor Michael omdat hij binnen de 5 meter de keeper zou hebben geraakt……
Helaas moet Michael dus naar de kant voor 10 minuten met een gele kaart (zijn allereerste in zijn loopbaan) op zak en gaan we met 10 man verder. Om deze reden komt Jasper in de 66e minuut binnen de lijnen en gaat Wouter even naar de kant.
Jasper krijgt in de 67e minuut meteen een kans maar het schot verdwijnt naast het doel van BFC waar een speler de plek in heeft genomen van de uitgevallen keeper. In de 70e minuut geeft Jurgen een diepe bal op Anasse, maar die handelt net te gehaast om de aanval gevaarlijk te maken en de bal wordt onderschept door BFC die meteen de tegenaanval in willen zetten nu ze met een man meer in het veld staan. Dit leidt in de 71e minuut na slordig verdedigen tot een kans voor BFC maar het schot gaat gelukkig over het doel.
In de 74e minuut (we houden nog steeds stand met 10 man) een mooie aanval over links ,et Mas, Noah, weer Max, via Jasper naar de doorlopen Noah maar de voorzet wordt helaas niet benut. Max blijft doorgaan op links en in de 75e minuut weet hij weer een bal over links voor te geven maar de ingevallen keeper staat zijn mannetje en plukt de bal uit de lucht. Als Zuidvogels daarna de bal weer onderschept en de bal weer op Max wordt meegegeven laat de ingevallen keeper zien er niet voor niets te staan door eerder bij de bal te zijn en het gevaar van Zuidvogels weet te keren. We hebben al een paar keer geroepen dat de 10 minuten echt voorbij zijn maar as in de 77e minuut (na 11,5 minuut) mag Michael het veld weer in. Blijkbaar zijn we even wat in de war als in de 78e minuut BFC na een aanval de 3-2 weet binnen te schieten waarbij degene die scoort zich blesseert en er weer een blessurebehandeling volgt.
Na de aftrap van Zuidvogels wordt de bal teruggespeeld en Noah weet met een prachtige steekpass Jasper te bereiken, maar weer is de keeper op zijn hoede en is net eerder bij de bal.
In de 82e minuut passt Damy op Jasper die ‘m doorspeelt op Max die de bal voorgeeft, maar het moet gezegd dat de ingevallen keeper het zeer redelijk doet en alle voorzetten weet te onderscheppen, zo ook deze. Na veel blessureleed gaan we nog door en BFC geeft in de 83e minuut een lange bal, maar de aanvaller staat buitenspel. Bij de omschakeling volgt er in de 84e minuut, na hard doorwerken van Max en Jasper nog een corner voor Zuidvogels die door Luca wordt genomen, die met de korte variant op Damy speelt die teruggeeft op Luca, die alsnog voorzet, maar het schot wordt over getikt.
In de 85e minuut wordt de bal teruggespeeld op Noah, die de bal diep geeft op Max, welke Luca nog weet te vinden, maar helaas wordt Luca afgefloten voor buitenspel.
Als dan de wedstrijd in de 86e minuut wordt vervolgd besluit Jurgen de wedstrijd af te fluiten en doen we waar we voor gekomen waren en nemen de 3 punten mee naar huis (terwijl het eigenlijk zoals gezegd een thuiswedstrijd was). Eindstand 3-2.

Hiermee begonnen we de dag prima en eindige we in de competitie met nog 2 andere ploegen op de 4e plek (al geeft de stand de twee andere ploegen net een hogere indeling door het doelsaldo) waardoor we als 6e eindigen in de eindstand van het voorjaarsseizoen.

Tijd voor een napraatje is er niet want het is inmiddels 11.50 terwijl we om 12.30 al klaar moeten staan voor de eerste wedstrijd op het toernooi in Eemnes.

Nog even de laatste statistieken van onze eigen competitie:

scoreverloop:
23’ 1-2 (Luca)
33’ 1-1
41’ 2-1 (Michael)
61’ 3-1 (Michael)
78’ 3-2

De resterende twee uitslagen na 26 mei 2018 van de voorjaarscompetitie 2017-2018:

30 mei 2018:
BVV JO17-1 - Nederhorst JO17-1 2-1

2 juni 2018:
Zuidvogels JO17-3 BFC JO17-3 3-2

Over het toernooi in de middag is geen uitgebreid verslag genoteerd, maar we hebben het daar met de wedstrijd van de ochtend in de benen uitstekend gedaan. Mooi was daarbij ook dat zich 3 vrijwilligers hadden gemeld om een wedstrijd te keepen.
De eerste wedstrijd tegen Eemnes keepte Jim en ging de wedstrijd redelijk gelijk op al hadden we het vermoeden dat er 2 spelers bij zaten vanuit de JO19. Alleen een dood spelmoment kostte ons de punten omdat de vrije trap in de kruising werd geschoten en we met 1-0 verloren.
De tweede wedstrijd keepte Jasper tegen Laren en die wedstrijd werd met 2-0 gewonnen.
De laatste wedstrijd speelden we tegen BFC en daar vonden we dat we nog wat hadden recht te zetten en Luca trok de keepershandschoenen aan. Mooie pot waarbij we aan het langste eind trokken en BVV met 2-1 wisten te verslaan waardoor we als tweede eindigde in de poule. Prima prestatie.

Hiermee is helaas (we raakten net op stoom) de competitie/het voetbalseizoen 2017-2018 ten einde en kunnen we ons gaan opmaken voor een nieuw seizoen.
Jan verzocht om nog even met z’n allen bij elkaar te komen en hield nog even een praatje voor de spelers en aanwezige ouders. Zeker na zo’n seizoen met helaas weer een heftig moment van het verlies van een ouder (RIP Johan) waarbij ik merkte wat voor impact dat had, maar daarna ook met z’n allen weer de draad opgepakt en getracht het een plek te geven.
Een dank woord namens Jan en mij voor alle spelers onder de overhandiging van een kleinigheidje als dank voor de inzet en het feit te onderstrepen dat we een (h)echt team zijn.
Ook van de andere kant werden Jan en ik verrast met wat cadeaus namens de spelers/ouders waarvoor uiteraard dank maar wat wij (eigenlijk stiekem) niet nodig vinden, want wij vinden het beiden een genot om met zo’n team te mogen werken en zijn er trots op hoe we met z’n allen met situaties en gebeurtenissen omgaan, maar ook hoe dingen sportief gezien worden opgepakt en worden uitgevoerd in wedstrijden. Zeker als dit op een 2 klassen hoger niveau gebeurd, geeft dat ons werk en onze inspanningen heel veel genoegdoening.
Dank daarvoor en het geeft ons de motivatie om er nog (minimaal) een jaar mee door te gaan.

Wij zijn trots op dit team en wensen alle spelers, (groot)ouders, broertjes en zusjes een hele fijne vakantie toe en geniet van het WK (helaas zonder Oranje) en tot na de vakantie.

Jullie krijgen nog bericht met betrekking tot het inleveren van de (gewassen) kleding en uiteraard horen jullie meer over het komende seizoen als er meer bekend is.

groet
Robert
Auteur: Robert de Vink | 12 juni 2018

Tags

  • Geen tags gekoppeld

Plaats een reactie

Je moet een geregistreerde gebruiker zijn om te kunnen reageren op een blog item.
Als je al geregistreerd bent log dan hier in